Aktualno

SODELOVANJE NA PODJETNIŠKIH DNEVIH

  Dijaki naše šole  (13 dijakov iz 1., 2. in 4. letnika, obeh izobraževalnih programov) so se pod mentorstvom Klavdije Živko Pal udeležili podjetniških delavnic na Srednji šoli za oblikovanje, kjer...

Delavnica o sovražnem govoru in migracij…

6. 6. 2016 se bodo dijaki in dijakinje 1. letnikov udeležili delavnice o sovražnem govoru in migracijah, ki jo organizira Mirovni inštitut ob podpori Urada Vlade Republike Slovenije. Delavnice trajajo...

6. MEMORIALNI ŠAHOVSKI TURNIR »JOŽETA AN…

V soboto, 21. maja 2016, je na Prometni šoli v Mariboru potekal Memorialni šahovski turnir v spomin na Jožeta Antolinca. Več informacij na povezavi >>

NEPOZABNO DOŽIVETJE NA PROMETNI ŠOLI

Na sončno petkovo popoldne so nas obiskali učenci 9. razredov iz različnih osnovnih šol. Dvodnevno druženje je obsegalo tematske in športne delavnice. V spodbujanju zdravega športnega duha so učenci spoznali...

g. DUŠAN VERŠEC DOBITNIK SREBRNEGA ZNAKA…

Mestna občina Maribor podelila bronasta, srebrna in zlata priznanja AVP MED NAGRAJENCI JE TUDI NAŠ UČITELJ G. DUŠAN VERŠEC >>>>>>> (g. Dušan Veršec - prvi z desne)

13. državno tekmovanje iz logistike

SREČANJE SKUPNOSTI ŠOL ZA LOGISTIKO 2014/2015 V petek, 17. aprila 2015 je na Prometni šoli Maribor potekalo 13. državno tekmovanje iz logistike. Na tej povezavi lahko najdete nekaj utrinkov iz dogodka >>

23. medobčinsko tekmovanje »KAJ VEŠ O PR…

Poročilo koordinatorke ga. Jožice Trlep >>> Tekmovanje je potekalo v četrtek, 9. Aprila 2015 na prometnem poligonu in po mestnih prometnicah v okolici OŠ BORCEV ZA SEVERNO MEJO. Tekmovanje je bilo...

Srečanje slovenskih dijaških domov

          23. in 24.4.2015 bo na Rogli Srečanje slovenskih dijaških domov. Več informacij na tej povezavi >>  

Delovni čas

O knjižnici


Delovni čas:

Ponedeljek      od 8.00 do 15. 00   knjižnica 1
Torek od 8.00 do 16. 00  
Sreda od 8.00 do 15. 00  
Četrtek od 8.00 do 12. 00  
Petek od 8.00 do 12. 00  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tel.: 02 4294130 knjižnica 2
 Faks: 02 4294110
 E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
 

Knjižničarke:

 Martina Belšak
 Maja Cafuta

 

ISKANJE IN REZERVACIJA GRADIVA PREK SPLETA

1. COBISS/OPAC»»

2. DLIB.SI»»

 

KNJIŽNIČNI RED - KNJIŽNICA PROMETNE ŠOLE MARIBOR

 • Člani knjižnice so lahko dijaki, študentje in delavci zavoda Prometna šola Maribor.
 • "Uporaba knjižnice" je brezplačna, če se držite pravil izposoje.
 • Knjižnica je namenjena učenju, branju, pisanju, brskanju po različnih virih informacij, zato z neprimernim obnašanjem ne smete motiti uporabnikov ali knjižničnih delavcev.
 • Bunde, plašče, dežnike puščajte na obešalnikih pred knjižnico, torbe pa pri pultu za izposojo.
 • V knjižnico ne prinašajte hrane in pijač.
 • V knjižnici ni dovoljena uporaba mobilnih telefonov ali drugih zvočnih aparatov.
 • Za delo z računalniki oddajte izkaznico ali drug veljaven dokument.
 • Pri delu z računalniki upoštevajte navodila, ki so ob vsakem računalniku.
 • Izposoja knjižničnega gradiva je mogoča samo z izkaznico (brezplačna, velja za vsa 4 leta). Če jo izgubite, pridite po duplikat ( plačilo ).
 • Čas izposoje je 15 dni. Po poteku roka je možno izposojeno gradivo še enkrat podaljšati, če ni rezervirano. Podaljševanje urejate osebno oz. po telefonu.
 • Gradiva z oznako "čitalnica" ( prezenčno gradivo- leksikoni, slovarji, enciklopedije ) si ne morete izposoditi ( izjemoma za fotokopiranje v šoli ).
 • Prav tako ni za izposojo neknjižno gradivo ( CD, videokasete, zvočne kasete ).
 • Revije, časnike in časopise si lahko izposodite, vendar ne zadnje številke.
 • Za izposojeno knjižnično gradivo odgovarjate, zato ga ne posojajte drugim (izposodijo si lahko sami).
 • Ob zaključku šolskega leta ( preden dobite spričevala ) morate vso izposojeno gradivo vrniti.
 • Dijaki si lahko izposodijo gradivo tudi čez počitnice, če ga potrebujejo za popravne izpite, vendar samo v dogovoru s knjižničarko.
 • Izgubljeno gradivo morate nadomestiti ( z enakim ali s plačilom odškodnine).
 • Če poškodujete ( ne upoštevate navodil ) opremo ali naprave v knjižnici, odgovarjate za nastalo škodo po pravnem redu Republike Slovenije.
 • Tistim, ki teh pravil nočejo ali ne morejo upoštevati, lahko knjižničarka tudi omeji oziroma odvzame uporabniške pravice.

Sprejet na seji Sveta PŠM

SPLOŠNO O KNJIŽNICI

KNJIŽNICA je namenjena dijakom, študentom in delavcem naše srednje in višje šole, dijakom našega dijaškega doma ter študentom mariborskih fakultet, ki bivajo pod našo streho.

Sedanji prostori knjižnice merijo 320 m2. Ta naša "nova knjižnica" je locirana v mansardi (škoda, da ni v pritličju!!!) srednjega objekta, kjer bivajo študenti (vmesni objekt). Dostop je možen po stopnicah (etažni prehodi iz domske in šolske stavbe) ali z dvigalom do 6. nad.

S celotnim knjižničnim gradivom podpira vsa področja vzgojno-izobraževalnega dela. V njej pa ne pridobivamo le novih znanj, ampak v velikem čitalniškem delu ter večnamenskem osrednjem delu potekajo različne dejavnosti: od učenja, branja revij in časopisov, do druženja z vrstniki, »brskanja po računalnikih« ter različnih prireditev: razstave, predavanja, manjše kulturne prireditve ...

Danes ima knjižnica za delo na voljo 2 računalnika za knjižničarki, 4 tiskalnike, digitalni projektor, grafoskop ter 6 računalnikov za dijake in študente.

V okviru knjižnice deluje tudi učbeniški sklad.

Knjižnični fond

Knjižnično gradivo obsega okrog 11000 knjižnih enot: leposlovje, strokovno literaturo, učbenike, diplomske naloge, okrog 70 naslovov periodike, neknjižno gradivo ter raziskovalne in seminarske naloge dijakov in študentov.

Knjižnično gradivo pokriva program 4 letne strokovne šole, smeri Prometni tehnik (se počasi izteka), Logistični tehnik in Tehnik varovanja ter višješolske programe, po katerih izobražuje višja šola, pa tudi  program poklicne šole (dijaki drugih šol), obvezne in izbirne predmete za poklicno maturo ter interesne  dejavnosti mladih.

Dejavnost knjižnice je:

izposoja na dom, izposoja v čitalnici,medknjižnična izposoja,informacijska dejavnost (iskanje informacij v bazi šolske knjižnice, v COBISS/ OPAC, preko  CD-jev, DVD-jev in Interneta),pedagoška dejavnost (izvajanje KIZ, vključevanje v vzgojno-izobraževalni  proces, v obvezne izbirne vsebine),bralni klub,prijetno okolje za učenje, pripravo seminarskih in diplomskih nalog, počitek in sprostitev, razstavne in prireditvene dejavnosti.

 

Tel.: 02 4294130